PİŞİRME KEYFİ
Lezzetli Tariflerin Adresine
HOŞGELDİNİZ
BLOGUM » » Her daim hoş gelir Bahar :) Zeytinyağlı sarmada hoş elbette.

Her daim hoş gelir Bahar :) Zeytinyağlı sarmada hoş elbette.

Yazan Unknown Tarih 14 Mayıs 2015 Perşembe | Perşembe, Mayıs 14, 2015




Bir yerlere gittiğim yok.
Buradayım,hala bloguma birşeyler ekleme çabasındayım.
Arada okul durumları,sıkıntılar,sevinçler falan filan derken yoruluyoruz elbette...

Perşembe günleri evden pek çıkmam, bugün bir değişiklik olsun istedim ve kır çiçekleri toplamak için bağ yollarını aşındırdım. 3 saat dağ,tepe demeden kuşların güzel sesi ve kır çiçeklerinin nefis kokusuyla geçip gidivermiş. eee tabi çicek toplamadan da dönmek olmazdı hani miss kokulu çiçeklerim vazolarında yerini alalı çok oldu. Hatfanın bütün yükünü attım böylece. Bu kadar güzellemenin üstüne de kuzenin lezzetli ellerinden sarma yememek olmazdı herhalde,hemde iki porsiyoncuk yedim o zaman afiyetler olsun bana. İşte böyle gidiyor günlerimizden biri,birkaçı vs vs.

yemek fotoğrafı hariç yükleyemediğim bi sürü çiçek fotografı var, leylaklar da dahil, konuyu iyice saptırmadan tarife geçeyim...



    ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMA


       Malzemeler

  • Yarım kilo salamura yaprak veya taze yaprak.
  • 4 adet soğan,
  • 2 su bardağı pirinç,
  • 1 paket dolmalık fıstık,
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü,
  • 1 çay bardağı sıvı yağ,
  • Pulbiber, karabiber
  • Tuz
  • Kaynamış su

       Hazırlanışı
  •  Tencereye yağın yarısını koyarak doğramış olduğunuz soğanları kavurun.
  •  Baharatları da ekleyerek yıkanmış olan pirinci de ilave edin. Küçük küçük doğradığınız maydanozu da ilave ederek yaprağın tuzuna göre tuzunu ayarlayın. 
  • Yaprak iyice yıkandıktan sonra bile tuzlu ise iç malzemesine daha az tuz ekleyin.
  • Yaprakların içerisine çok fazla olmayacak şekilde örneğin bir kalem kalınlığında iç malzemesini koyun. Ve yanlarını kapatarak sigara böreği gibi sarın.
  • Sardığınız dolmaları tencereye düzenli bir şekilde dizin üzerine kalan zeytinyağını gezdirin.
  • Ekşi olmasını isterseniz 1 adet limonu dilimleyerek sarmaların üzerine koyun.
  • Sarmaların üzerine gelecek kadar su ilave edin ve kaynadıktan sonra kısık ateşte sık sık suyunu kontrol ederek pişirin. 


 
PAYLAŞ

Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder