Yağmurlu bir sabahın ardından güneşe kavuşabildik şükür. Yeni blog açmanın verdiği gayretle bir şeyler yapmaya çalışıyorum kendimce, günlerdir yemek bloglarında geziniyorum yapamam edemem beceri işidir derken bir yemek bloguda ben açtım. Evet yemek yapmaya fazla vakit bulamıyorum,bazen rehavet, bazen özel sebepler derken herşey birbirine girebiliyor ve hiçbirşey yapmak istemiyor insan. Can sıkıntısından olsa gerek tatlı birşeyler yeme gereksinimi duydum ve kendimi mutfakta buldum.Ne yapmalıyım derken İrmik tatlısı yaptım umarım beğenirsiniz.Fotoğraflarda ışık sıkıntısı var zamanla doğru ışığı yakalamaya çalışacağım.Ama tatlının lezzeti konusunda fotoğraf yanıltıcı olmamalı,tadı güzeldi tavsiye edilir.Tabi ki kimse yaptığına kötü demez de biz güzel olduğunu düşünüyoruz. Dilerim deneyecekler memnun kalırlar.
MALZEMELER
- 1 lt süt
- 10 yemek kaşığı tepeleme şeker
- 9 yemek kaşığı tepeleme irmik
- 1 pkt vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 portakal kabuğu rendesi
üzeri için;
- Ceviz içi
- Kakao
- Çilek dilimleri
HAZIRLANIŞI
1.Bir tencereye süt,şeker,irmik ve portakal kabuğu rendesini ekleyelim. Bu karışımı kıvam alana kadar sürekli karıştıralım.
2.Üzeri göz göz olunca ocaktan alıp tereyağı ve vanilyayı ekleyin,ardından bu karışımı hızlıca çırpalım.
3.Küçük kaselerin yarısından fazlasına hazırladığımız tatlıdan dökelim.
4.Muhallebinin kalan kısmına kakao ekleyip karıştıralım. Son olarak kakaolu tatlımızı eşit şekilde kaselerin boş kaşan kısımlarına paylaştıralım.Buzdolabında 3-4 saat bekletelim.
5.Buzdolabından çıkardığımız kaseleri ters çevirip servis tabağına alalım. Üzerini kırık ceviz ve çilek dilimleriyle süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun :)
0 yorum :
Yorum Gönder