PİŞİRME KEYFİ
Lezzetli Tariflerin Adresine
HOŞGELDİNİZ
BLOGUM » » DÜĞÜ KÖFTESİ

DÜĞÜ KÖFTESİ

Yazan Unknown Tarih 27 Mayıs 2015 Çarşamba | Çarşamba, Mayıs 27, 2015



İyi şeyler olacaktır inşallah..
Suskun geçen zamanları daha coşkun günler doldurarak unutturacaktır inşallah..
Yazdıklarımız her geçen gün daha iyi olup belleklerimizi temizleyecek inşallah..
İyiliği kutsallık ya da lütuf olarak görmeyeceğiz,insan olmaya taşıyacağız inşallah..
Sevgiye dair umudumuz artacak inşallah..
Zaman akacak ve heybe dolacak inşallah..
Vs vs vs…
"Geçen gün ömürdendir"İnsan bunu bildikçe zamana takık oluyor ve durdurmak istiyor,çünkü "hakikat"derken ölümlü olmaya bir o kadar uzağız…




 Bunlar ve bunun gibi bir sürü cümle olmaya namzet kelime yığınlarıyla aklım doluyken yazıp bitireyim istedim.Çünkü ertelemelerim de durmama mâna olmuş,o sebeple elden geldikçe ertelemek yok! Bu köfteyi geçtiğimiz günlerde annemin gelen arkadaşlarına yaptık,onlar da çok sevdiler.

    
     MALZEMELER 
  • 10 çay bardağı düğü (köftelik bulgur)
  • 1,5 çay bardağı un
  • tuz  
  • su 
       YAPILIŞI
  • Düğü, geniş bir kap içinde ıslatılır. (Kısır kadar olmasın; düğü biraz ıslansın kâfi.)
  •  Sonra un ve tuz ilave edilerek sertçe bir hamur elde edilir.
  •  Hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar koparılarak top top yuvarlanır.
  •  Hamur durdukça sertleşir. Kolay yuvarlanması için arada su ilave edip şöööle bir yoğrulabilir.
  •  Bir tencerede kaynatılan suya tuz ilave edildikten sonra köfte topları atılarak yaklaşık 20 dakika haşlanır.
  • Delikli bir kaşıkla tabağa alınan köftelerin üzerine salçalı sos dökülür.Sonra pul biber atılır.
  • Afiyet olsun.
         ÜZERİ İÇİN 
  • 3 kaşık salça 
  • 1 yemek kaşığı su
  • 1 kaşık zeytinyağı
  • pul biber 
       YAPILIŞI
  • Tavaya zeytinyağını koyun, salçayı ekleyin, üzerine suyu ekleyin, daha sonra  baharatları ekleyin.
  • Sonra sıcak köfteyle servis yapın. 


PAYLAŞ

Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder