PİŞİRME KEYFİ
Lezzetli Tariflerin Adresine
HOŞGELDİNİZ
BLOGUM » » KIYMALI BÖREKLER İYİDİR, HOŞTUR

KIYMALI BÖREKLER İYİDİR, HOŞTUR

Yazan Unknown Tarih 21 Mayıs 2015 Perşembe | Perşembe, Mayıs 21, 2015





Ne kadar uzun bir zaman olmuş?
Son 1-2 aydır yaşamımıza dair her türlü sızı,sevinç,sıkıntı açıkçası birbirine  geçmiş bütün zıtlıkları bu aciz bünyemde topladım bireysel olarak!
Blogumu hergün düzenli açıp hatta bazen gün içerisinde fazlasıyla açan biri olup hiç içimden ne bişey yapasım ne de yazasımın gelmeyeceğini deseydi biri

inanmazdım ama oluyormuş işte.
Bunlara inat kıymalı börekler güzeldir ama...
   
       
     

       Malzemeler



  • 5 adet yufka
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ

       İçine
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 200 gr kıyma
  • 3 adet orta boy soğan
  • maydanoz
  • karabiber
  • tuz
       Üzerine
  • yumurta sarısı
       Hazırlanışı


Yağda ince kıyılmış soğanı kavuruyoruz. Kıymayı ekleyip suyunu çekinceye kadar kavurarak pişiriyoruz. Baharat maydanoz ve tuzu ekleyip biraz karıştırıp ocaktan alıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
Süt ve sıvı yağı bir kapta iyice karıştırıyoruz.
Yufkanın kenarlarını fırın tepsisinin şekline göre kesip fazla kısımları çıkarıyoruz. Ardından yufkalarımız tek kat halinde serip iç malzememizden koyuyoruz.Diğer yufkalara aynı işlemi uyguluyoruz.
Kalan sosu kaşık yardımıyla her birinin üzerine döküyoruz.
Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. 

Afiyet olsun
     
PAYLAŞ

Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder