PİŞİRME KEYFİ
Lezzetli Tariflerin Adresine
HOŞGELDİNİZ
BLOGUM » » ZEYTİNYAĞLI PATLICAN YEMEĞİ

ZEYTİNYAĞLI PATLICAN YEMEĞİ

Yazan Unknown Tarih 8 Mayıs 2015 Cuma | Cuma, Mayıs 08, 2015




 Bahar içimizi ısıtıyor ama dileğimiz yaklaşan yaz aylarında güneşin bizi kavurmamasıdır. Oysa ki yaz aylarına özlem duyduğumuz halde, sıcakla aramız iyi olmayınca sıkıntı oluyor.
Malumunuz bağ mevsimi açıldı mı bizim buralarda pazar günlerinin olmazsa olmaz yemeği oluyor patlıcan bir de güveçte yapılırsa diyecek söz yok , genellikle etli sevilir ama havalar ısınmaya başladıkça etli yemekler ağır gelmeye başlıyor. Allahtan kurtarıcısı cacık imdata yetişiyor ve bu ikili galiba birbirine çok yakışıyor. Pilav  genelde tercihim değildir ama o gün yapma gereksinimi duydum galiba. O zaman tarife geçiyim ben..

ZEYTİNYAĞLI PATLICAN YEMEĞİ

  MALZEMELER

1. 1 kilo patlıcan
2. 2 büyük soğan
3. 5 tane çarliston biber
4. 2 orta boy domates
5. isteğe göre sarımsak
6. 1yemek kaşığı salça
7. toz biber
8. tuz
9. 7 yemek kaşığı zeytinyağ
10. 1 çay bardağı su



  HAZIRLANIŞI


1. Patlıcanların saplarını kesin ve alacalı soyun. Patlıcanları boyuna 2 parçaya bölün, yarım patlıcanlarıda boyuna 2 parçaya bölün. Uzunluklarına göre patlıcanları enine bölün ve tuzlu suya koyun.

2. Soğanları ve domatesleri yemeklik doğrayın. Biberleri ince ince doğrayın. Sarımsakları tüm olarak koyun.

3. Tencereye zeytinyağını ve soğanları alın orta ateşte pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanlar pembeleşince sarımsakları ekleyin ve karıştırın. 

4. Salçayı sarımsakların üzerine ilave edin ve tekrar kavurun ardından patlıcanları ekleyin ve pişirmeye devam edin.

5. Patlıcanların üzerine biber ve domatesleri ilave edin. Tuzunu ve suyunu ekleyerek kapağı kapalı şekilde suyunu çekinceye kadar pişirin.

6. Pişen patlıcanları demini alınca servis edin.












PAYLAŞ

Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder